Despre noi

De fiecare dată când omul, în genere, creează ceva, inclusiv o resursă web, considerăm că motivația din spatele deciziei trebuie că este suficient de puternică încât să justifice sub o formă sau alta decizia. E adevărat, am stat pe gânduri și am cântărit dacă o platformă creată de artiști, care să vorbească despre artă și artiști își are locul în oceanul de date care se găsește online.

Conchizând, da, își are locul. De ce? Pentru că suntem conștienți de rolul imens pe care îl joacă educația în zilele noastre, cu atât mai mult cu cât contextul socio-politic din ultimii ani buni au arătat rezultatele îngrijorătoare ale precarității acesteia. Ne-am obișnuit, și poate este ceva normal ar spune sociologii, să dăm din umeri; am luat în brațe mai toții reverberațiile timpurilor actuale cu o fervoare aproape absolută.

Însă, din nefericire, ceea ce probabil că omitem, este puterea fiecărui individ în parte. Așadar, noi vă propunem un lucru: haideți să încercăm să nu mai dăm cu atâta ușurință din umeri; haideți să încercăm să credem că Mecca există.

Vom fi sinceri: ne este imposibil să prezicem cu certitudine viitorul portalului Artă și Artiști Vizuali. În anii de studiu prin care am trecut am fost însetați după informație. Am crezut mereu, cu înverșunare, în libertatea informației și în accesul nevădit la aceasta. Astfel, încercăm să împărtășim între noi și cu dumneavoastră ceea ce cunoaștem.

Dacă împărtășiți aceleași convingeri cu ale noastre, ne-ar face o plăcere deosebită să ne cunoaștem și să vă primim în echipa noastră.

La urma urmei, arta trebuie să fie liberă de orice împovărare pentru ca ea să fie expresie curată.

Cu respect,
echipa Artă și Artiști Vizuali.ro