Iată ce părere au pisicile și câinii despre statul in casă!

0
146
blank

Părerea pisicilor despre statul în casă

Pisica despre statul in casaCe e mult, strică. Afacerile sunt într-un declin istoric. Este timpul să luăm în considerare un plan practic de protecție a sănătății publice, care să permită, de asemenea, revenirea la muncă și, sperăm, o renaștere a economiei.

În numele pisicilor de pretutindeni, o voi spune clar și răspicat: vrem ca toată lumea să iasă din casă.

A fost drăguț o perioadă, dar petrecerea s-a terminat. Suntem cu toții sătui de vocile de pretutindeni care, parca la unison, repeta același lucru: „STAȚI ÎN CASĂ!”

Statul În casa? Aceasta este meseria unei pisici. Pisicile sunt cele care au inventat statul în casă – dormind pe pervazul ferestrelor, colțul canapelei, sertarul cu șosete, în dulap și, dacă devine puțin prea zgomotos, sub pat. Pisicile sunt adaptate și știu de ce este nevoie pentru a rămâne in casa tot timpul.

Ne-am săturat să împărțim casa cu toți ceilalți. Ne-a plăcut să obținem gustări la ore neașteptate? Sigur. Este plăcut să te rostogolești pe tastatura caldă a laptopului în timpul apelurilor cu Zoom? Sigur ca da. Tastaturile calde sunt raiul pe pământ!

Dar, deja este prea mult. De exemplu, ieri, am intrat în bucătărie și am văzut pe cineva stând la locul meu de stat la soare la 9 dimineața. Foarte nepoliticos. Locul de stat la soare este acolo doar 15 minute pe zi!

Noi, într-un fel anume, va iubim și apreciem mângâierile ocazionale pe cap, dar pisicile nu sunt cele mai sociabile creaturi. Sigur, există câteva excepții care ne fac specia de râs. S-ar putea să aveți una dintre acele pisici care se bucură de compania umană. Felicitări, și ele merită o casă.

Dar marea majoritate dintre noi…

OAU, O PASARE PE PERVAZUL FERESTREI! TREBUIE! UCISĂ! PASAREA!

Scuze. Unde rămăsesem? Ah, da. Marea majoritate a pisicilor este pregătită pentru ca voi, oamenii, să mergeți la muncă. Sau pur și simplu simplu să ieșiți din casă pentru mai mult de 15 minute. De preferat 7-8 ore sau mai mult, caz în care, sub nicio formă, să nu uitați să ne lăsați bolul plin.

Vă rugăm să reflectați asupra acestei propuneri. Nu fiți egoiști, nu vă gândiți doar la voi ci și la alții, în special la pisici.

Părerea câinilor despre statul în casă

Cainii despre statul in casaChiar dacă Uniunea Europeană dezbate revenirea la muncă, este important să nu vă grăbiți. Înainte de a ne gândi la economie, trebuie sa avem in vedere avertizările Organizației Mondiale a Sănătății cu privire la sănătatea publică și protejarea vieții.

Și a plimbărilor. Trebuie să ne gândim la toate plimbările. E important sa facem mișcare dar, totuși, nu e bine sa ne intersectam cu alții.

Uite: sunt un câine. Nu sunt un intelectual public. Sunt un câine bun, foarte bun, de cele mai multe ori, cu excepția acelor momente in care nu sunt. Numai ce am terminat de ros o jumătate din mănușă de baseball din garaj. Am răsturnat și o plantă, așezată într-un ghiveci, din sufragerie. Îmi pare rău. Sunt un câine.

Ce trebuie reținut este: câinii vor ca tu sa rămâi in izolare. Ultimele patru săptămâni au fost unele dintre cele mai mișto săptămâni din viețile noastre. Ești acasă dimineața. Ești acasă seara. Tot acasă ești și la prânz. E pur și simplu PERFECT!

Despre plimbări… nu am fost niciodată atât de tonifiați! Avem plimbarea de la 8:30 dimineața, plimbarea de la 11:15, cea de la amiază, plimbarea de la ora 3 după-amiaza, plimbarea de seară de la ora 7 și, dacă avem noroc, plimbarea de la ora 9 seara.

Uneori arunci mingea. In ultimele săptămâni vad că îmi faci pe plac și o arunci din ce în ce mai departe ca eu să pot alerga mai mult. Oricum, eu iau mingea și o aduc înapoi. Și apoi o arunci din nou și eu o readuc. Și din nou. Și din nou. Și din nou. Ce aș putea dori mai mult de la viață?

Sunt sigur că pisicile îți spun că deja se exagerează. Niciodată să nu ai încredere într-o pisică. Sunt animale nepoliticoase. Nu te apreciază.

Dar câinii înțeleg că e important sa stai acasă. Ne place să te avem acasă. Stai. Stai pentru totdeauna. Promitem că vom fi cuminți. Sau cel puțin destul de cuminți.

Notă: Articol preluat de pe The Wall Street Journal, tradus și adaptat. Titlu original: Stay Home! Back to Work! A Dog and Cat Debate Reopening America, autor: Jason Gay, data publicării: 17 aprilie, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.